Optreden Scheveningen en Leidscheveen

Vandaag is het laatste optreden van de grote Pietenbende, als eerste gaan we naar Scheveningen. Vorig jaar zijn we ook hier geweest dus bekend terrein voor ons. We gaan deze keer met een andere bus omdat Martinus niet kon. Doelen Coach Service was geregeld. In Scheveningen aangekomen beginnen we het eerste rondje langs de winkeltjes en al snel komen er kinderen naar ons luisteren en met ons meelopen. Profpiet had vanmorgen de Pieten bij elkaar geroepen om nog een nieuw liedje te spelen. Dit nummer zat er snel in en dus durfde hij het aan om deze ook hier te spelen.
We gaan het nummer van links naar rechts spelen. Het slaat aan en ook de Pieten doen lekker mee. Na onze rondjes te hebben gelopen, krijgen we nog lekkere warme chocomel met slagroom en een lekker warme croissant. Dit is echt een verwennerij na een koud optreden. Omdat dit optreden iets langer duurde dan gepland moeten we snel de bus in naar winkelcentrum Leischeveen. Michel rijdt voor de bus uit en we komen nog op tijd aan. We gaan al spelend naar het grote plein, hier staat Michel alweer ons op te wachten. We mogen het podium op en het slagwerk met bassen en danspieten gaan ervoor. We spelen tot Sinterklaas komt, hij gaat het podium op en we gaan even pauzeren in een eigen ruimte.
Helaas was een danspiet door haar enkel gegaan en moesten we het een en ander regelen…Michel is met een begeleidster met haar naar het ziekenhuis gereden, later hebben we gehoord dat haar enkelbanden zijn verrekt. Danspietje heel veel beterschap!!!

We gaan weer verder in het winkelcentrum, maar omdat dit niet erg groot is zijn we snel rond. Toch maar weer het pleintje op en er een klein feestje van te maken. We gaan verder met muziek maken tot 16.00 uur. Bij de slager spelen we voor een plakje worst en bij de oliebollenkraam krijgen we weer lekker oliebollen mee. Het was een intensieve dag met een heel dubbel gevoel. Het één-na-laatste optreden, maar het laatste optreden in onze Pietenpakken… Ik wil iedereen bedanken voor alles en tot volgend jaar!