Optreden mini pietenbende, 5 december 2018

Vandaag is echt de allerlaatste dag dat de Pieten gaan optreden voordat ze weer naar Spanje gaan. Met de kleine Pietenbende gaan we vandaag op pad. De andere Pieten gaan het Pietenhuis opruimen en alle spullen inpakken voor het vertrek. In alle vroegte is het al een drukte van belang en kunnen de Pieten niet uitslapen. Om half 6 gaan de eerste Pieten beginnen met aankleden en als rond half 7 iedereen klaar is gaan we vertrekken naar Den Haag. Net als vorig jaar gaan we naar drie scholen en daarna naar Amsterdam bij verzorgingshuis De Schutse, na dit optreden met gierende banden naar Vinkenveen om bij Maria-oord te spelen.

We zijn rond 8 uur bij de eerste school in Den Haag. De volgorde van de scholen is dit jaar anders ingedeeld vanwege het feit dat er een school is gesloopt en die nu bij een andere school in Den Haag zitten. Dit omdraaien was beter in de route en planning. Bij de eerste school hoorde we dat Sinterklaas de school niet kon vinden en weer op weg was richting Spanje… Sinterklaas wordt vervolgens met de auto van de reddingsbrigade naar de school gebracht. Het is de bedoeling dat de Pietenbende de tijd volspeelt tot de Sint bij de school aankomt. Dit is natuurlijk niet tegen dovenmans oren gezegd! Op het basketbalveldje, wat bij de school ligt, beginnen de Pieten te spelen. De Danspiet heeft al snel een grote kring met kinderen om zich heen en danst er vrolijk op los. Rond kwart voor 9 vertrekken we richting de tweede school, het was even zoeken maar al snel gevonden. De kinderen staan al buiten en de Pieten komen al spelend aan. Hier is het snel gedaan, we staan even te spelen en Sinterklaas komt eraan lopen. Na een paar nummers spelen gaat Sinterklaas naar binnen. We drinken snel nog een bakkie koffie en vertrekken weer. We zitten in een strak tijdschema dus rijden en op naar de derde grote school. Vorig jaar hebben de Pieten hier lang op het schoolplein gespeeld, maar dit jaar mochten de Pieten alle klassen langs en lekker spelen. Wat vinden de kinderen het leuk om zoveel Pieten in hun klas te hebben. Nadat alle klassen het bezoek hebben gekregen is het rond half 12 tijd om met de auto richting Amsterdam te gaan.
Bij de Schutse krijgen de Pieten een lekkere lunch en kunnen ze er weer tegenaan. Eerst gaan ze naar de grote zaal en spelen ze een paar nummers. De bewoners doen lekker mee en zingen uit volle borst mee. Het is nu de beurt om in drie huiskamers te spelen, omdat deze bewoners niet naar de grote zaal kunnen komen. Ook hier is het zo dankbaar om te spelen en dat je ziet dat de mensen ontroerd zijn van de muziek. Als laatste lopen we nog even naar de grote zaal om hier afscheid te nemen.
Nu met gierende bandjes naar Vinkenveen, maar helaas iedereen mag 5 december eerder naar huis en is het dus erg op de weg. We redden het niet om op tijd bij Mariaoord aan te komen. We komen uiteindelijk een half uur later aan en gaan meteen spelen. Eerst in de grotere ruimte en daarna snel nog even langs een paar huiskamers gegaan. Helaas door het tijdstip zaten de meeste mensen al te eten. Na ook dit waardevolle optreden gaan de Pieten naar het Pietenhuis om hun laatste spullen te pakken en te gaan slapen. Morgen gaan ze weer terg naar Spanje, iedereen bedankt voor alles en voor ons verblijf in Nederland. Tot volgend jaar maar weer!!!