Optreden Blaricum

Deze dag staan er twee optredens gepland voor onze Pieten. Eerst gaan we naar Blaricum en daarna  naar Hilversumse Meent. Het is alweer vroeg als de Pieten in het Pietenhuis wakker worden. We weten dat het vandaag een lange en vermoeiende dag gaat worden. De meeste Pieten zijn weer uitgelaten, we gaan weer op pad, maar het is wel erg koud vandaag. Dit mag de pret niet drukken en dus kleden de Pieten zich warm aan vandaag. Na het inspelen met Profpiet, vertrekken we met de bus naar Blaricum. Vorig jaar zijn we ook hier geweest en werd er nog een theaterrol gegeven aan een van onze Muziekpieten. Dit jaar was dit niet het geval dus zijn we benieuwd wat de Pieten van Blaricum hebben verzonnen.

Eerst maar naar het verzamelpunt de sportvereniging in Blaricum. Hier wachten we tot iedereen klaar is om vervolgens met taxibusjes en wij in onze eigen bus naar de wijk Bijvanck te gaan. Hier lopen we naar een schoolplein even buiten de wijk en ontmoeten hier de Sint. Deze is erg blij ons weer te zien. We vertrekken met de Sint en het hele gevolg door de wijk naar het winkelcentrum Bijvanck. Hier is een podium gebouwd en zijn al Pieten aanwezig die met de kinderen hebben gezongen en het een en ander verteld wat de Sint tot nu toe nog niet mocht weten. Zoals elk jaar hebben de Pieten hier een verhaal voorbereid. Er is een vreemd cadeautje op het podium aanwezig en de Sint weet niet wat het is. Later blijkt dit een cadeau voor de Burgemeester te zijn, maar dit is niet waar zij om gevraagd heeft. Piet blijkt dit cadeau uit het huis van Marco B. te hebben meegenomen. Het is de troffee van de Voice of Holland dus deze moet weer terug, Sint heeft een idee, alle ouders mogen voor een keer ook hun schoen zetten en Piet kan het cadeau teruggeven. Helaas is er voor de Pietenbende door dit verhaal weinig tijd om muziek te maken. Na dit hele gebeuren vertrekken wij om nog even in het winkelcentrum te spelen. Na een paar nummers gespeeld te hebben mogen we gaan lunchen en ons opwarmen.
Na de lunch vertrekken we weer naar de sportvereniging. Hier nog even op de foto met de Sint en we vertrekken vanaf hier naar het oude centrum. Ook hier wordt weer het hele bovenstaande verhaal gedaan maar Sint heeft de hint van Profpiet begrepen en we mogen meer spelen. Door het hele verhaal gebeuren loopt alles uit en moeten we helaas op tijd vertrekken voor het optreden in de Hilversumse Meent. Profpiet pakt dit goed op en vertelt de Sint dat we helaas weg moeten om andere kinderen ook te verblijden met onze muziek. We vertrekken via de zijkant en lopen naar de warme bus die klaarstaat om ons naar de Hilversumse Meent te brengen.