Intocht Purmerend op zondag 16 november 2014

Deze dag begon voor de Pieten met een verrassing.  Het was zaterdagochtend allemaal zo gesmeerd gelopen dat de Pieten een half uur langer in bed mochten blijven! 🙂

Nadat iedereen weer in het pak gehesen was, haartjes gedaan en een mooie schone kraag om gekregen had gingen we onder leiding van Prof even inspelen en afstemmen. De stemming zat er gelijk al weer goed in zodat we vol goede moed en zin de bus instapten om naar Purmerend te gaan. Maar, wat we in de afgelopen 15 jaar nog niet gehad hadden, hadden we nu wel. REGEN!!!  Hoe zou dat op dat gladde dek van de boot gaan??….

Na een voorspoedige reis met onze vaste vervoerder, Martinus Tours, kwamen we strak op tijd aan in Midden Beemster waar we aansloten bij de andere bussen die de Pieten en de Sint naar de boot brachten.

Aangekomen bij de boot bleek er een hele brede strook water tussen de wal en de boten te zijn… Of wij waren naar de verkeerde kant gereden of de boten lagen niet op de juiste plek…  In ieder geval  moesten we even wachten tot de boten aan de goede kant lagen en konden we het gladde dek op. Dat was toch wel even voorzichtig lopen en uitkijken dat je niet al te gek ging doen… Daarna vertrokken wij voor de Sint uit om het publiek op de kade vast in de stemming te brengen. Nou, dat is heel erg goed geluk!. Met de Sinterklaasliedjes, maar ook vooral met de nieuwe nummers zag je het publiek, ondanks de regen, uit volle borst meezingen en meedansen. Na een paar rondjes door de haven meerde onze boot af en konden we op de al verder gaan met dansen en spelen. Ook dit jaar was er weer ontzettend veel  publiek. Aangezien er een geluidsinstallatie -ik mag wel zeggen een behoorlijke geluidsinstallatie- opgesteld was bij de haven, zijn we verder de straat in gelopen en hebben daar het publiek vermaakt totdat de Sint op zijn paard zat en achter ons aan kwam. Met onze vrolijke muziek en dansjes hebben we de Sint naar het Marktplein begeleid waar we weer complimenten kregen over ons optreden.
Het regende helaas nog steeds dus hup, snel naar de bus…

In de bus vroeg Prof-Piet of iemand er problemen mee had om nog een klein optreden te verzorgen voor de zwager en schoonzus van onze manager die een klein feestje gaven. We waren toch al onderweg en het was niet teveel om, dus op naar Aalsmeer waar we de familie van Frans even in de juiste stemming gebracht hebben. Ook dit optreden was weer zeer geslaagd en werd zeer gewaardeerd. Hierna was het toch wel tijd om terug te gaan naar het warme Pietenhuis waar een heerlijk kopje soep  en   een drankje wachtte. Het eerste weekend zit er op. Op naar volgend wekend waar we Almere, Hilversum en Amsterdam Noord gaan vermaken.