22 november, intocht Almere en Hilversum

De pieten van de Pietenbende zijn weer vroeg wakker, om deze week naar Almere en Hilversum te gaan. Enkele pieten zitten te ontbijten en andere chillen nog wat om na het aangeven van Profpiet te gaan inspelen. Er worden nog wat puntjes op de i gezet om het muzikaal nog beter te laten zijn dan de vorige intochten.

Als eerste optreden gaan we met de bus van Wintours naar Almere, Sinterklaas is al in de school aanwezig met de andere Pieten. Vanaf de school gaan we lopend naar het treinstation en met de trein naar het juiste station voor de intocht. Er gaat nog een Pietenband mee en uiteraard vergeten we Sinterklaas niet. Nadat we de trein uitgekomen zijn kijken we naar beneden en zien een heel plein vol kinderen. We zijn met Sinterklaas op het paard een rondje door het winkelcentrum gelopen en daarna naar het winkelcentrum Doemere gebracht, waar heel veel kinderen aanwezig waren. De Pietenbende is vervolgens nog een rondje door het winkelcentrum gegaan, waarna we rond 2 uur lekker zijn gaan lunchen. Een broodje, stukje fruit en melk gingen er als pepernoten in. Na onze lunch was het weer tijd om te spelen. Wederom door het winkelcentrum waar ook nu weer veel kinderen stonden te kijken en mee gingen dansen op de nootjes van de Pietenbende. Na nog een uurtje gespeeld te hebben zijn we weer de bus ingegaan naar Hilversum, waar de sint ook in de Hilversumse Meent aan zou komen.
Eerst een rondje door een klein winkelcentrum en vervolgens naar een buurtcentrum. Een glaasje drinken ging er bij de Pieten wel weer in. Ondertussen zijn er buiten behoorlijk veel kinderen met lampionnen verzameld en we gaan op weg om de Sint te verwelkomen. Sinterklaas komt aan in een parkje, rondom de steiger staan allemaal fakkels en over het water hangt en geheimzinnige mist, het lijkt wel een sprookje. Ondertussen was het een drukte van belang. Er werd door de kinderen uit volle borst meegezongen, maar Sinterklaas liet lang op zich wachten… Uiteindelijk aangekomen ging Sinterklaas na zijn welkomstwoorden handjes schudden bij de kinderen. De Pietenbende speelde er natuurlijk behoorlijk op los. Uiteindelijk heeft de Pietenbende Sinterklaas weer goed en veilig bij het buurtcentrum afgezet en was het voor de Pieten een  beetje tijd voor een hapje eten. Lekkere broodjes en krentenbolletjes waren er voor ons verzorgd. Hierna weer snel in de bus richting ons Pietenhuis. Moe maar voldaan kwamen we terug en kijken we weer op een hele mooie dag met intochten in Nederland.