Optreden Scheveningen, Leidsche Veen en Harmelen

Het laatste weekend van dit jaar is alweer een feit, we gaan vandaag eerst naar Scheveningen. Helaas begint het een beetje te regenen maar dit mag de pret niet drukken. We komen aan in de Belgische Buurt in Scheveningen en de regen is gestopt. De opdrachtgever staat te wachten dus gaan de Pieten snel de bus uit en pakken hun instrumenten. We lopen richting Sinterklaas en samen gaan we straten door om de kinderen gedag te zeggen en lekker muziek te maken.
Bij de oliebollen kraam wordt er natuurlijk in plaats van o peternoot, een oliebol gespeeld. De danspieten delen vandaag ook nog pepernoten uit, waarschijnlijk waren de pepernootpieten ergens anders druk bezig. Bij de slager krijgen we nog een lekker plakje worst en ook hier volgt het liedje een plakje worst. Na gezellig de straatjes doorgespeeld te hebben krijgen we lekker warme chocomel met een croissant.
De bus komt eraan en we vertrekken richting winkelcentrum Leidsche Veen. Net als het vorige optreden zijn we hier vorig jaar ook geweest, er is nu een andere organisatie die alles geregeld heeft. Het treintje was er niet meer en de pieten hadden het rijk alleen. Tussen de optredens door drinken we lekker een frisje bij de Subway en gaan weer verder. Onder het publiek horen we alleen maar enthousiaste reacties. Er zijn ontzettend veel kinderen en iedereen doet met alle liedjes mee, wat werkt dit ontzettend lekker voor de danspieten en Profpiet. Omdat we nog een lange middag voor de boeg hebben gaan we weer even wat drinken en eten. Ondertussen is Sinterklaas aangekomen en na zijn welkomstwoordje gaat hij handjes schudden bij de kinderen, ondertussen zijn de Pieten weer bij het podium aangekomen voor het laatste half uurtje. Het laatste nummer wat de Pieten spelen hier in Leidsche Veen is het nummer Links Rechts, wat een feestje als je iedereen ziet springen.
De Pieten vertrekken weer richting de bus voor het laatste optreden vandaag. We gaan naar Harmelen dit optreden is nieuw voor de Pieten, we gaan voorop in een optocht en brengen Sinterklaas naar zijn slaapplaats. De kinderen van Harmelen zijn massaal uitgelopen naar het dorphuis met hun lampion, we vertrekken voorop in de stoet en als we omkijken komt er geen einde aan. We lopen door de wijk en via de kerk naar “het wapen van Harmelen”. Na een woordje van de Sint gaat hij moe maar voldaan het hotel binnen om te gaan rusten en daarna lekker slapen. De Pieten zijn klaar voor vandaag en gaan met de bus terug naar het Pietenhuis. Na een lekker kopje soep en een broodje gaan ook de Pieten slapen om morgen naar het verre Uden te gaan.