Zondag 18 november

Intocht Purmerend

Vorig jaar heeft de Pietenband de intocht in Purmerend overgeslagen, maar dit jaar mochten we de intocht weer doen. Deze intocht is voor de Pieten bijna gesneden koek. Nadat de Pieten hebben mogen uitslapen en daarna aangekleed zijn vertrekken we richting Purmerend. We verzamelen met nog meer pieten in de basisschool om samen verder te gaan richting de boten die liggen te wachten.

De Pietenband zit zoals altijd op een eigen boot. We vertrekken richting de haven en voor het eerst dit jaar mag ik als begeleider mee op de boot. We varen de haven in om daar onze mooie muziek over te brengen op de vele, vele kinderen die staan te wachten op Sinterklaas. Na een aantal rondjes in de haven, we werden er bijna duizelig van, gaan we aan wal om Sinterklaas naar de Koemarkt te brengen. Vorige keer had de boot aangelegd vlak bij de vaste wal maar dit jaar moesten we nog een aardig stukje lopen over een smalle aanlegsteiger lopen. Sommige pieten vinden het niet fijn om te spelen en te lopen over deze wiebelige steiger. Gelukkig is iedereen veilig aan de vast wal gekomen en vertrekken de Pieten vol goede moed en met de vrolijke klanken richting de kinderen. Wat is het hier toch elke keer weer een feestje om te spelen. Nadat Sinterklaas ook voet aan vaste wal heeft gezet gaan we richting de Koemarkt. Onderweg hebben we nog een klein kleding pech gevalletje gehad maar verder is het goed gegaan. Toch weer fijn dat we begeleiding hebben die ons iedere keer er weer doorheen helpen. Bij de Koemarkt aangekomen is het ook weer een drukte van belang!
Onze taak zit er voor dit jaar in Purmerend weer op, hopelijk toch weer tot volgend jaar. In de bus terug wordt Profpiet opgevoed door een danspiet en zoals zijn naam al eer aan doet, is Profpiet een hele snelle leerling. Bij terugkomst in het Pietenhuis, staat er weer een lekker soepje te wachten. De pieten gaan de aankomende week lekker uitrusten en goed oefenen om aankomend weekend weer te knallen in de komende optredens.