Zaterdag 17 november 2018

Intocht Uithoorn, Loosdrecht en Woerdense Verlaat

Hallo allemaal, we zijn weer in Nederland. Vorig jaar mocht ik van Sinterklaas mee om verslag te maken van alle optredens en ik heb afgelopen jaar ontzettend hard geoefend om sommige optredens in deze band mee te mogen spelen. Sinterklaas vond dat het goed genoeg was om mee te doen maar de verslagen moesten ook wel gemaakt worden. Dus afspraak is afspraak, ook al heb ik meegespeeld er wordt ook een verslag gemaakt.

Als eerste staat de intocht van Uithoorn op het programma, in alle vroegte is het weer lekker druk in het Pietenhuis om te zorgen dat alle Pieten weer tip top in orde zijn om te vertrekken naar het Amstelplein in Uithoorn. Het weer is ons goed gezind, maar omdat het nog vroeg is, is het nog best wel fris. We vertrekken naar de kade in Uithoorn, waar Sinterklaas aan gaat komen. Profpiet heeft als geintje bedacht dat we langs het podium lopen, net alsof we verder gaan, toch maar omdraaien want de kinderen kunnen we niet alleen laten wachten. De clowns zijn er weer en we spelen lekker onze nummers. We vertellen de clowns dat we een heel nieuw nummer hebben ingestudeerd en de danspieten hebben er een mooi dansje erop gemaakt. Dit willen we graag aan de kinderen leren dus gaan we aan de slag. Het nummer heet Linkerbeen, Rechterbeen en de band zet in, de danspieten beginnen met dansen. Het gaat goed dus zometeen op het grote podium bij het Amstelplein gaan we het met alle kinderen laten zien.
Na dit gaan we richting het winkelcentrum, waar het inmiddels ook lekker druk is geworden. We gaan in twee groepen iets drinken, terwijl de andere groep op het winkelcentrum blijft om met de kinderen te zingen, lachen en uiteraard op de foto. Na de koffiebreak gaan we naar het grote podium waar we met de twee dansgroepen het nummer Linkerbeen, Rechterbeen gaan spelen. Inmiddels is Sinterklaas echt aangekomen en vertrekken we naar ons volgende bezoek in Loosdrecht.
Dit optreden hebben we vorig jaar ook gedaan. Het enige grote verschil is dat het dit jaar droog is en dat het zonnetje lekker schijnt, vorige jaar hebben we hier in de regen staan spelen. Eerst Sinterklaas ophalen bij de jachthaven en daarna naar de brandweerkazerne om te lunchen. Na een goed verzorgde lunch gaan we met onze bus naar het gemeentehuis voor de optocht in een ander deel van Loosdrecht. Vanaf het gemeentehuis gaan we de straten door, halverwege de optocht moeten we helaas er tussenuit om op tijd bij onze laatste optreden te zijn.
We gaan naar op weg naar Woerdense Verlaat. Er is ons ten oren gekomen dat dit waarschijnlijk het laatste jaar is dat de Oranjevereniging de intocht gaat regelen. Dit kan toch echt niet dat we hier niet meer kunnen komen volgend jaar dus doet Profpiet een oproep in het dorpshuis voor vrijwilligers om dit mooie kinderfeest voort te zetten. Na deze lange dag gaan we weer terug naar het Pietenhuis om lekker na te genieten en daarna moe en voldaan naar onze Pietenbedjes te gaan.