Intocht Uithoorn, Loosdrecht en Woerdense Verlaat

Vandaag is de eerste intocht van het jaar, we worden als eerste weer verwacht in Uithoorn. Om half 7 is het alweer lekker druk in het Pietenhuis, de pieten zijn al hun spulletjes aan het verzamelen om zich klaar te maken voor een drukke dag. De hele dag worden we rondgereden door Martinus tours. We hebben er zin in!!!

Om kwart voor negen vertrekken we naar het centrum van Uithoorn. Bij het Amstelplein stappen we uit de bus en lopen we naar de kade waar we al door de kinderen worden opgewacht. Dit jaar is er op de kade een podium en we kunnen hier lekker op spelen.
Het is tijd voor een kleine break en drinken lekker ons drankje. De sint is inmiddels aangekomen en we gaan ons klaarmaken om de sint met muziek te begeleiden naar het Amstelplein. Er komt een piet naar profpiet toe dat we wel in bloemkoolformatie door het publiek kunnen lopen. Helaas moest deze piet wel profpiet even bijpraten wat dit was…
In het Amstelplein spelen we nog een paar nummers en daarna gaan we de bus in naar Oud Loosdrecht. Net als vorig jaar wachten we de sint op bij de jachthaven en begeleiden hem naar de brandweerkazerne. Hier krijgen we een lekkere lunch aangeboden, belegde broodjes en een lekker koppie soep. Na de lunch gaan we met alle pieten en sinterklaas op de foto. Als einde van dit optreden lopen we nog een optocht in Nieuw Loosdrecht, hier staat de bus weer op ons te wachten om ons naar Woerdense Verlaat te brengen. Ook hier komt sinterklaas aan bij de kade waar net als ieder jaar weer een hoop kinderen staan te wachten. Hier hebben we een nieuwe organisatie en we vertrekken naar het buurthuis, in de pietenbende horen we verbaasde klanken. We lopen een andere route naar het buurthuis. We spelen buiten op het plein tot de sint binnen is en gaan nu ook naar binnen. Voor de pieten is het opletten, de microfoon heeft het begeven dus moet profpiet zijn stembanden testen. Het is lastig om te horen welk nummer er gespeeld moet worden. Tot slot spelen we hier nog even links rechts en iedereen doet mee. De sint gaat na een lange dag weer lekker bijkomen en de pieten gaan naar het pietenhuis. Net als ze naar het Nederlandse voetbal willen kijken zitten ze in het donker… De meeste pieten denken dat het een grapje van Sinterklaas is maar er is een stroomstoring! Dus gaan ze maar op tijd naar bed… Morgen gaan ze weer naar de intocht van Purmerend.